Syrener är kända för sin tålighet, men över tid kan de bli glesa längst ner. För att hålla din syrenhäck frodig och tät krävs regelbunden skötsel i form av beskärning och föryngring.

Kraftfull beskärning
Under vårvintern, när buskarna blir oregerliga och förlorar tätheten längst ner, kan du genomföra en kraftig beskärning. Såga av buskarna några decimeter ovanför marken för att stimulera tillväxten av nya skott. En nackdel med denna metod är att du måste vänta några år innan häcken återigen blir frodig och blommar.

Föryngringsbeskärning
För att behålla häcken hög och tät är föryngringsbeskärning ett bättre alternativ. Välj ut några av de äldsta och grövsta grenarna, ungefär var femte, och såga av dem några decimeter från marken. Var försiktig så att du inte tar bort för många, eftersom kraftiga grenar behövs för häckens stabilitet. Klipp även av några tunnare grenar på olika höjder för att stimulera tillväxten av nya skott och blad. Denna föryngringsmetod gör det möjligt att behålla häcken tät och hög. De grenar som klipps kommer inte att blomma det kommande året, men tack vare de äldre grenarna kommer häcken ändå att blomstra.

När häcken har nått önskad höjd är det viktigt att regelbundet hålla den på rätt höjd genom att beskära bort höga grenar till en grenvinkel. Detta kan göras årligen för att bevara häckens form och skönhet.

Professionell expertis för både privat och kommersiell fastighet

För villaägare som behöver hjälp med syrener på sin fastighet eller fastighetsförvaltare som ansvarar för underhåll på större områden, erbjuder vi smidiga lösningar. Vårt team av certifierade arborister har expertisen för att genomföra allt från rutinmässig beskärning till avancerade trädfällningar med fokus på säkerhet och kvalitet.

Vad du kan förvänta dig av oss

Vi på Stockholm Trädvård strävar efter att vara pålitliga och professionella. Genom att erbjuda expertis inom beskärning, trädfällning, stubbfräsning och trädvårdsplaner, täcker vi en bred palett av behov. Oavsett om du är en villaägare som vill ge din trädgård ny vitalitet eller en fastighetsförvaltare som behöver säkerställa säkerheten på större områden, är vi här för att hjälpa dig.

Nästa steg för ditt gröna utrymme

Har du en syrenbuske som behöver föryngras eller ett träd som kräver professionell trädfällning? Kontakta oss för en konsultation och låt våra certifierade arborister skapa en skräddarsydd trädvårdsplan för ditt behov. Vi är redo att hjälpa både privatpersoner och företagskunder i Stockholm och närliggande områden, och vi ser fram emot att vara din pålitliga partner inom trädvård.

Tack för att du valde Stockholm Trädvård för dina trädvårdsbehov. Vi ser fram emot att hjälpa dig att skapa en grön och livfull utomhusmiljö!