Välkommen till en informativ resa genom trädvård och trädfällning med Stockholm Trädvård. Vi förstår att varje träd är unikt och kräver skräddarsydda vårdåtgärder. Idag kommer vi att fokusera på en vanlig sökfråga: ”beskära äppelträd hårt.”

Svensk beskärningsstandard: En garant för välmående träd

Vår svenska beskärningsstandard är inte bara en regelbok för oss; den är vårt löfte till dig. Genom att följa dessa riktlinjer, garanterar vi inte bara en säker arbetsmiljö utan också optimal vitalitet för ditt äppelträd. Vi förstår vikten av att inte bara upprätthålla standarder utan att också leverera över förväntan.

För hård beskärning stressar äppelträdet

När du överväger att beskära ditt äppelträd hårt är det avgörande att förstå att överdriven beskärning kan stressa trädet. Den svenska beskärningsstandarden lyder att inte mer än 25 % av ett träds krona bör avlägsnas. Om ett träd förlorar för mycket av sin fotosyntetiserande bladmassa stressas det upp och försöker sedan att kompensera denna förlust med en mängd vattenskott. Trädvårdaren kan då hamna i osynk med äppelträdet, och försöka avlägsna de nya vattenskotten eftersom de gör trädet för tätt. Denna obalans skapar ett stressat träd som inte ger god frukt på de allt för unga vattenskotten, och en trädvårdare som varje år behöver beskära mängder av vattenskott.

Bra trädvård av äppelträd lyder kort och gott: ”lagom mängd beskärning varje till vartannat år”. Istället för att avlägsna mycket bladmassa, beskär våra erfarna arborister selektivt och långsiktigt för att skapa vitala äppelträd som ger god frukt.

Avslutande råd: Vård och planering för dina trädbehov

För att sammanfatta, när du utforskar beskärning av äppelträd eller andra trädvårdstjänster, kom ihåg att balans och planering är nyckeln. Kontakta oss på Stockholm Trädvård för en personlig bedömning och skräddarsydda lösningar. Vi är här för att säkerställa att dina träd får den uppmärksamhet de förtjänar, oavsett om du är en villaägare, fastighetsförvaltare eller representant för ett företag eller kommun.

Vårt team av certifierade arborister på Stockholm Trädvård ser fram emot att vara din pålitliga partner i trädvård och trädfällning. För ytterligare information och för att diskutera dina specifika behov, är du välkommen att kontakta oss när som helst. Vi är här för att säkerställa att dina träd får den omsorg de förtjänar.